BDO Martin Adams: ‘De World Trophy is precies wat de BDO nu nodig heeft’

Daags nadat de eerste editie van de BDO Daily Mirror World Trophy is afgesloten, laat BDO-coryfee Martin Adams zich in de media voor het eerst uit over deze nieuwe ontwikkeling.

(foto: Getty Images)

(foto: Getty Images)

Een nieuw toernooi is – volgens Adams – precies datgene wat de BDO (British Darts Organisation) en haar spelers nu nodig hebben. Onze internationale kalender is nog niet zo gevuld, aldus Adams en dit is het ideale platform voor jonge talenten als Jeffrey de Graaf en Paul Jennings om zich verder te ontwikkelen.
Zeker nu Stephen Bunting (de 28-jarige wereldkampioen van de BDO), die aanvankelijk had verklaard de BDO trouw te blijven, alsnog naar de PDC vertrok.

Desgevraagd verklaart Adams alle begrip voor de transfer te hebben. ‘Er is bij de PDC veel meer geld te verdienen en ik weet dat Stephen staat te popelen om zich te meten met de kampioenen van de PDC – Phil Taylor en Michael van Gerwen.’ Zelf heeft Adams meerdere keren aanbiedingen gehad om over te stappen. Hij is de BDO echter altijd trouw gebleven.

Ik geloof direct dat hij gelijk heeft. Maar voor de belangstellende kijker (en dartsfan) zal er nog wel het een en ander moeten veranderen. Een enkele goede uitzondering daargelaten was er voor de geïnteresseerde tv-kijker bij de wedstrijden uit Blackpool weinig te genieten.

 

Lees ook:PDC Kleine veranderingen op de wereldranglijst
Lees ook:PDC Bunting: ‘meedoen met de wereldtop en mezelf kwalificeren voor de Premier League’
Lees ook:BDO darts Jan Dekker opnieuw naar de halve finale op Lakeside
Lees ook:BDO darts Martin Adams draait warm op Lakeside ten koste van Tony O’Shea
Lees ook:BDO darts Geen van de halve finalisten van Lakeside stapt over naar de PDC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>