PDC Bunting: ‘meedoen met de wereldtop en mezelf kwalificeren voor de Premier League’

In een interview met de Liverpool Echo heeft Stephen Bunting zich uitvoeriger uitgelaten over de argumenten die hem hebben doen besluiten om alsnog over te stappen naar de PDC.

Stephen Bunting (Getty Images)

Allereerst is er natuurlijk een hele manifeste commerciële reden: er is veel meer prijzengeld te verdienen en ook de media-exposure is bij de PDC oneindig veel beter geregeld. Veel op televisie betekent – op termijn  - betere afspraken op het gebied van sponsoring. En betere afspraken = meer geld.
Maar ook de kwaliteit van de sport gaat hem wel degelijk ter harte. Bunting: ‘bij de BDO heb ik in het reguliere circuit aan wedstrijden alles gewonnen dat er te winnen valt. Ik heb nieuwe uitdagingen nodig. En die verwacht ik bij de PDC zeker te vinden. Ik kijk ernaar uit om in wedstrijdverband tegen mannen als Phil Taylor, Michael van Gerwen en Adrian Lewis aan te treden. Ook hoop ik zo snel mogelijk in de gelegenheid te zijn mezelf voor televisietoernooien en de Premier League te kwalificeren.

Stephen Bunting maakt volgende week zijn debuut voor de PDC in een kwalificatietoernooi voor de UK open, volgende maand.

 

Lees ook:De mooiste girls van de PDC
Lees ook:BDO WK Darts De plaatsingslijst voor Lakeside 2014
Lees ook:BDO darts Kan Stephen Bunting Lakeside winnen?
Lees ook:PDC Komen er meer transfers terug naar de BDO?
Lees ook:Darts De oudjes deden het ook niet slecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>