BDO WK Darts Vooruitblik op Lakeside 2014

We hebben nu alle aandacht voor het wereldkampioenschap darts bij de PDC. Maar bij die ‘andere’ bond (de BDO) wordt ook een WK georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 37e keer. Plaats van handeling is ook nu weer de Lakeside Country Club in Frimley Green (UK).  Het toernooi wordt vanaf de openingdag van het hoofdtoernooi (zaterdag 4 januari) live door de BBC uitgezonden.

Lakeside, home of BDO darts

De kanshebbers
Nu de absolute wereldtop al jaren bij de PDC speelt, heeft ‘Lakeside’ wel iets aan populariteit ingeboet. Toch is er nog genoeg te zien en te genieten.

Volgens de bookmakers is Stephen Bunting de grootste kanshebber op de eindoverwinning. Van de Nederlandse deelnemers worden de beste resultaten verwacht van Wesley Harms.

anastasia-dobromyslovaHet damestoernooi – de PDC kent dit niet – wordt sinds jaar en dag gedomineerd door twee deelnemers: Trina Gulliver en regerend wereldkampioen Anastasia Dobromyslova. Of onze landgenote Francis Hoenselaar – winnares in 2009 – een opvolgster uit eigen land krijgt, is onduidelijk. Maar als er een Nederlandse winnares moet komen, dan heeft Aileen de Graaf de meeste kans.

Komt er eindelijk weer eens een 9-darter?
Sinds dat Paul Lim – kent u hem nog ? – in 1990 op Lakeside ‘s werelds eerste live 9-darter op televisie produceerde, is die prestatie daar nooit meer herhaald. Met Stephen Bunting en Gary Robson in het deelnemersveld zijn er echter zeker kansen.

Voorspelling via Twitter

Britse dartsfans hebben op grote schaal gehoor gegeven aan een onderzoek van het UK Darts Magazine om de beoogde winnaar van de Lakeside World Darts Championships te voorspellen.

  • Stephen Bunting: 35%
  • Scott Waites: 21%
  • James Wilson: 18%
  • Tony O’Shea: 12%
  • Wesley Harms: 6%
  • Martin Adams: 0% (!)

 

Lees ook:BDO darts Wesley Harms verrassend onderuit tegen Tony Eccles op Lakeside
Lees ook:NDB Inschrijving Dutch Open Darts sluit morgen om 12.00 uur
Lees ook:NDB Teams voor de Winmau Six Nations Cup 2014 bekendgemaakt
Lees ook:BDO darts Lakeside programma woensdag 8 januari
Lees ook:BDO Stephen Bunting gaat niet in op het aanbod van de PDC

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>