BDO darts Wesley Harms verrassend onderuit tegen Tony Eccles op Lakeside

Vanmiddag zijn de eerste wedstrijden uit de tweede ronde van het BDO-wereldkampioenschap gespeeld. Eén van onze landgenoten die aan de start kwam, was Wesley Harms. Zijn tegenstander: Tony Eccles die in de eerste ronde afrekende met Darryl Fitton.

Wesley HarmsIn de eerste leg van de eerste set zet Eccles direct de toon door met een finish van 107 te finishen en Harms direct te breken. Onze landgenoot laat zich echter niet kennen en komt met finishes van 123 en 121 op een 2-1 voorsprong in legs. Met een 64-finish in de vierde leg pakt Harms de eerste set: 1-0.
In de tweede set maken we toch weer kennis met de oude niveau van Eccles. Hij maakt een 2-0 voorsprong van Harms ongedaan met achtereenvolgende finishes van: 68, 56 en 64. De set gaat naar hem: 1-1.
De derde set is weer voor onze landgenoot – hij finisht de beslissende leg met een score van 99: 2-1.

Hierna zijn de vierde set voor Eccles (2-2), de vijfde set voor Harms (3-2) en de zesde set weer voor Eccles (3-3).

In de zevende en beslissende set komt Wesley Harms aanvankelijk nog op een 1-0 voorsprong in legs, maar Eccles pakt vervolgens de set met 3-1 in legs. Eindstand: 3-4 – Tony Eccles naar de kwartfinale, Wesley Harms uitgeschakeld.