Darts Komt darts ooit op de Olympische Spelen?

Periodiek komt de discussie terug. Darts als olympische sport. Het is al meerdere keren geprobeerd, voor het laatst in 1998.  Dart News riep toen via Facebook dartsfans op een afbeelding te delen van een dartsspeler met een gouden, zilveren en bronzen medaille. Daarna is er nog een tweede initiatief via Facebook ontwikkeld in de vorm van een fanpage. Ook dat bleef helaas zonder resultaat; er was veel van sport te genieten op de Olympische Zomerspelen van 2012, maar … geen darts. De enige keer dat darts in een min of meer Olympische omgeving te zien was, was in 1998 – tijdens de Jeugdolympiade van Moskou. Daar won de toen nog piepjonge Anastasia Dobromyslova een gouden medaille.

Alexandra Palace Londen, thuisbasis van de PDC/

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Is er dan geen nieuwe mogelijkheid meer?
Zeker wel, maar daar is tijd voor nodig. Op basis van de thans bekende gegevens, zijn er mogelijkheden vanaf 2024. Maar om dit mogelijk te maken moet er wel eerst het een en ander gebeuren.

Allereerst zal er voldoende draagvlak binnen het IOC moeten worden gevonden om darts überhaupt als mogelijke demonstratiesport toe te laten. Hier ligt een dankbare taak voor de voorzitters van de PDC en de BDO. In beginsel kan iedere sportorganisatie zich aanmelden om als demonstratiesport op de Olympische Spelen te worden toegelaten.

Met de ontwikkeling van de sport in de laatste jaren moet het zonder meer mogelijk zijn om die drempel te nemen.

Lees ook:PDC Team Nederland winnaar van de PDC World Cup 2014
Lees ook:Darts Is Michael van Gerwen eigenlijk de jongste wereldkampioen darts ooit?
Lees ook:De mooiste girls van de PDC
Lees ook:Darts De oudjes deden het ook niet slecht
Lees ook:NDB Dutch Open Darts in de media

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>