Darts De oudjes deden het ook niet slecht

Vandaag de dag zijn Michael van Gerwen (24 jaar) en Stephen Bunting (28 jaar) de toppers van de dartssport. Maar, wanneer je goed kijkt naar de prestaties van de oudjes – en dan bedoel ik niet mannen als Phil Taylor of Martin Adams – dan werd daar, zeker voor die tijd, heel goed gepresteerd.

John Lowe

John LoweDe man die als eerste darter ooit een 9-darter gooide tijdens een live-uitzending voor de televisie. In die tijd, we hebben het over 1984(!),  werd het nauwelijks voor mogelijk gehouden om een reguliere leg (501) in een dartswedstrijd met negen pijlen uit te gooien. Dat verklaart het enorme bedrag dat Lowe ervoor kreeg – 100,000 GBP.  Tegenwoordig wordt een 9-darter ook nog goed beloond, maar voor de allereerste werd wel heel veel geld betaald.

John Lowe heeft ook meer dan 1.000 toernooien gewonnen. Dat is een aantal dat zelfs Phil Taylor hem tot op de dag van vandaag nooit heeft nagedaan.

 

Bob Anderson

Bob Anderson was in zijn jonge jaren een talentvol atleet. Een armbreuk maakte een zekere uitzending naar de Olympische Spelen van Mexico (1968) onmogelijk. Daar moeten wij dartsliefhebbers dankbaar voor zijn, want toen is hij aan onze sport begonnen. In zijn carrière éénmaal wereldkampioen (1988), won hij driemaal de Winmau World Masters (1986,1987, 1988), was hij ook driemaal Pacific Master Champion (1987, 1988, 1989) en tweevoudig World Pairs Champion (1986 en 1995).  De toernooien die hij éénmaal wist te winnen zijn: World Matchplay (1988) en het British Open (1988).

Bob heeft tegenwoordig zijn eigen toernooi – de Bob Anderson Classic – dat jaarlijks in de maand oktober op de agenda staat.

Op 22 augustus 2008 schreef Bob de eerste League of Legends op zijn naam, door in de finale Keith Deller te kloppen.

Lees ook:Misschien wel de grootste darter ooit
Lees ook:Darts John Lowe vierde alweer het 30-jarig jubileum van zijn eerste ‘live’ 9-darter op televisie
Lees ook:Darts De onbekende wereldrecordhouder
Lees ook:BDO Wie was ook alweer de allereerste professionele wereldkampioen darts?
Lees ook:BDO darts Het wordt echt weer tijd voor een ‘live’ 9-darter op Lakeside

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>