PDC Finale Europees Kampioenschap tussen Michael van Gerwen en Terry Jenkins

150b2c8c-edf4-45e4-967e-176c4fcede52_500Na een knetterende halve finale, waarin Michael van Gerwen in de zevende leg zijn 4e ‘live’ 9-darter voor televisie produceerde, heeft Raymond van Barneveld in Muelheim zijn Waterloo gevonden. Tegen regerend wereldkampioen Van Gerwen was vanavond geen kruid gewassen.  Na een moeizaam begin, won de man uit Vlijmen met 11-6.  Van Barneveld begon stormachtig aan de partij en nam een 0-3 voorsprong.  In de tiende leg had Van Gerwen de achterstand weggepoetst: 5-5. Hij deed dit met ijzersterk spel – en zoals gezegd in de 7e leg een 9-darter.

Anders dan in eerdere ontmoetingen kon Van Barneveld zijn hoge niveau uit het begin van de partij dit keer niet vasthouden. Mighty Mike trok de partij langzaam maar zeker naar zich toe en won uiteindelijk toch nog met een behoorlijk met 11-6.

De cijfers:

  • Gemiddelden: 103.56 (MvG) – 92.55 (RvB)
  • Checkouts: 41% (MvG) – 43% (RvB)

In de finale wacht Terry Jenkins, geen onbekende voor Mighty Mike. Tijdens de UK Open van 2014 ontmoeten de twee elkaar in de halve finale, die toen door Jenkins werd gewonnen. Er moet dus nog iets van een rekening worden vereffend.

Lees ook:PDC Van Gerwen Europees Kampioen darts 2014
Lees ook:PDC Ook Michael van Gerwen door naar de derde ronde
Lees ook:PDC Geen nieuwe zege Michael van Gerwen op Phil Taylor
Lees ook:PDC Van Gerwen wint met 7-1 van Newton #PL6
Lees ook:PDC De kwartfinales van de UNIBET Masters in Edinburgh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>