PDC Van Gerwen Europees Kampioen darts 2014

michael-van-gerwen-2014-dubai-duty-free-darts-masters_1c9f1b4x61vxz1bbkwt51woodnDe finale van het Europees Kampioenschap darts van de PDC had in termen van snelheid meer weg van een formule 1-race, dan van een echte dartswedstrijd. Daarvoor was het krachtsverschil tussen de beide finalisten – Michael van Gerwen en Terry Jenkins – te groot. Op het moment dat The Bull een beetje in de gaten kreeg wat er op het podium van Muelheim aan de gang was, stond hij al op een schier onoverbrugbare 5-0 achterstand. Mighty Mike heeft de nog niet vergeten nederlaag in de halve finale van de UK Open 2014 dus even geducht recht gezet.

Alleen moeilijk tegen Brendan Dolan
Michael van Gerwen schopte het tot de finale door achtereenvolgens Justin Pipe, Brendan Dolan, Dave Chisnall en Raymond van Barneveld klop te geven. Brendan Dolan was de enige die het hem moeilijk maakte. Niet direct doot de kwaliteit van zijn scores, maar veel meer door zijn hemeltergend trage spel. Mighty Mike wist deze partij alsnog te winnen doordat Dolan op een gegeven moment fouten begon te maken op zijn checkouts.
Hoogtepunten waren zijn enorme gemiddelde (111.00!) in de partij tegen Chisnall en de 9-darter tegen Raymond van Barneveld.

Dit was de tweede zege op rij voor Van Gerwen – vorige week won hij ook al de World Grand Prix. Daar kan komend weekend een derde zege bijkomen. Dan wordt in Edinburgh het toernooi om de UNIBET Masters gespeeld.

De cijfers van de finale van het Europees Kampioenschap:

  • Gemiddelde: 98.16 (MvG) – 92.90 (TJ)
  • Checkouts: 42% (MvG) – 29% (TJ)
  • Hoogste finish: 167 (MvG) – 94 (TJ)

Met de overwinning kan Van Gerwen 50,000 GBP opz’n goed gevulde bankrekening bijschrijven. De 9-darter levert hem een extraatje van nog eens 5,000 GBP op. Niet slecht voor drie dagen werk.

 

Lees ook:PDC Dutch Darts Masters 2014 – de finaleavond
Lees ook:PDC Finale Europees Kampioenschap tussen Michael van Gerwen en Terry Jenkins
Lees ook:PDC Nederland in de finale van de strijd om de PDC World Cup
Lees ook:PDC Dutch Darts Masters – twee Nederlanders in de kwartfinale!
Lees ook:PDC Michael van Gerwen naar halve finale Europees Kampioenschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>