PDC Veldslag aan de oche in Edinburgh

Er werd al dagen over gepraat en vanavond was het dan eindelijk zover. De confrontatie tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in de eerste ronde van de UNIBET Masters in Edinburgh. En wat een geweldige partij werd het.

raymond-van-barneveld-888com-european-championship-lawrence-lustig-pdc_40xz28z1c5ew1xrnxy1d1i61u

Dat was aanvankelijk helemaal te danken aan één man: 5-voudig wereldkampioen Van Barneveld. In de wedstrijd kwam hij, na een geweldige start, tweemaal op voorsprong. Maar bij de stand 7-9 voor Barney kwam bij Mighty Michael van Gerwen plotseling de begeestering. Met weergaloos spel won hij de drie laatste legs om zo toch nog met 10-9 als eerste aan de eindstreep te komen.

Een leg om niet snel te vergeten
De 19e en alles beslissende leg werd de allerbeste van de partij. Met scores van achtereenvolgens 134, 180 en 171 stond Van Gerwen na 9 darts op 16. Van Barneveld deed allerminst voor hem onder. Zijn scores met de eerste negen darts brachten hem achtereenvolgens 180, 140 en 139 – hem wachtte een checkout van 42.  Het was Van Gerwen die de partij met een checkout van 16 afmaakte. Hij gaat door naar de tweede ronde voor een partij tegen Dave Chisnall. Raymond van Barneveld heeft dan weliswaar verloren, maar liet spel zien dat vertrouwen schenkt voor de komende toernooien.

De cijfers:

  • Gemiddelde: 101.44 (MvG) – 100.51 (RvB)
  • Checkouts: 43% (MvG) – 41% (RvB)

Lees ook:PDC Team Nederland winnaar van de PDC World Cup 2014
Lees ook:PDC Het venijn zat in de staart in de eerste partij van Barney
Lees ook:PDC Werd het toch nog bijna spannend aan het einde van de derde dag
Lees ook:PDC Een goed begin leidt nog niet tot een overwinning voor Barney
Lees ook:PDC Het eerste gelijkspel in de Premier League 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>