PDC Een terugblik op de eerste ronde van het WK 2015

De start van de tweede ronde staat voor de deur. Hoogste tijd dus om kort met wat cijfers terug te blikken op de prestaties uit de eerste ronde. Het was een eerste ronde vol verrassingen.

Sacha Stein

Sacha Stein (foto Lawrence Lustig/PDC)

Maar dat waren vooral verrassingen die opvielen door de spanning of de tegengestelde afloop ten opzichte van de verwachtingen. Lang niet altijd door topprestaties.

De maximale score per beurt
Hoe vaak ze ook worden gegooid: het blijft altijd mooi, de maximale score van ’180′ per beurt. Max Hopp produceerde de meeste maximale scores in zijn partij uit de eerste ronde: 10 stuks. Direct gevolgd door Michael Smith (9), Michael van Gerwen (8), Dean Winstanley (7) en Vincent van der Voort (7). Ook de in de eerste ronde al uitgeschakelde Canadees Dave Richardson wist de ’180′ goed te raken. Ook hij trof 7 maal doel.

Hoge en lage gemiddelden
Het hoogste gemiddelde per wedstrijd kwam deze keer op naam van Adrian Lewis (101.90), direct gevolgd door Phil Taylor (100.57) en Raymond van Barneveld (99.93). Kijken we naar de hoogste gemiddelde score per set, dan voert Raymond van Barneveld de ranglijst aan. In zijn partij tegen Rowby John Rodriguez kwam hij in de derde set tot het onwaarschijnlijke gemiddelde van 125.25.

Lage gemiddelden waren er ook. Sacha Stein – in de tweede ronde de tegenstander van Michael van Gerwen – kwam in zijn partij niet verder dan 79.34. De laagste scores uit de eerste ronde waren helaas voor twee Nederlanders. Ron Meulenkamp (77.78) en Ryan de Vreede (75.24) bleven ver achter bij hun gebruikelijke niveau.

Checkouts
Met dubbels win je als darter je wedstrijden. In de eerste ronde is de Oostenrijker Mensur Suljovic de spreekwoordelijke uitzondering die deze regel bevestigt. Hij speelde goed, scoorde geweldig op zijn dubbels (60%), maar verloor toch. Als enige van de andere deelnemers wist Phil Taylor deze score te halen. Samen met enkele collega’s haalde Raymond van Barneveld een score van 50%. 1-op-2. Keurig!
Barney is overigens wel de enige die de maximale checkout van 170 haalde. Sterker nog, ook de tweede plaats op deze ranglijst is voor onze landgenoot met een score van 167.

Raymond van barneveld

Lees ook:PDC Topprestatie Van Gerwen in kwartfinale Unibet Masters
Lees ook:PDC Het venijn zat in de staart in de eerste partij van Barney
Lees ook:PDC Van Gerwen wint Nederlandse finale Unibet Masters 2015
Lees ook:PDC Phil Taylor heeft de topvorm weer te pakken
Lees ook:PDC Van Gerwen Europees Kampioen darts 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>