PDC Fast Vinnie heeft gevochten als een leeuw

En daar sta je dan, als nuchtere Noord-Hollander in de heksenketel van Ally Pally. Het overkwam ‘onze’ Vincent van der Voort in de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts 2015. Vincent van der VoortZijn tegenstander liegt er niet om: 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. Indachtig het gezegde dat de aanval de beste verdediging is, gaat ‘Fast Vinnie’ snel van start. In de eerste twee sets zat het nog niet mee, maar daarna ging het beter: met enkele checkouts van boven de 100 komt Van der Voort keurig van een 0-2 achterstand terug tot 2-2 bij de eerste break. Het gaat goed. Qua gemiddelde ontlopen de beide kemphanen elkaar nauwelijks. Na vier verspeelde sets zijn de cijfers als volgt:

  • Phil Taylor: 101.88
  • Vincent van der Voort: 99.95

Het gaat gelijk op…
Het gaat gelijk op… we maken ons op voor een spannend vervolg. De vijfde set gaat naar onze landgenoot: hij leidt met 3-2. In set 6 is de stand in legs weer gelijk 1-1. Gaandeweg kantelt de stemming in de zesde set naar de kant van Phil Taylor. Hij kan het zich zelfs permitteren om acht setwinners te missen. Vincent kwam weliswaar steeds dichterbij, maar haalde het ook niet. Bij Taylor gaar de negende pijl er wel in. In plaats van 4-2 voor onze landgenoot wordt het nu 3-3.  Da’s een klap die Vincent even moet verwerken. Dat blijkt wel in de zevende set, die Taylor relatief eenvoudig weet te winnen. Het wordt 3-1 in legs voor Phil Taylor.  Op naar de achtste set.

Vincent speelt de wedstrijd van zijn leven; Taylor heeft het moeilijk. De druk is zo groot, dat je kan zien dat hij de darts met trillende handen weggooit.

In de achtste set sleept Vincent er nog een beslissende vijfde leg uit, maar hij redt het niet. Phil Taylor heeft zijn plek in de halve finale binnen. Hij wint de partij met 5-3 en treedt dan aan tegen de winnaar van de laatste wedstrijd van vandaag. Die gaat tussen Raymond van Barneveld en Stephen Bunting.

  • Gemiddelden: Phil Taylor 100.08 – Vincent van der Voort 99.22
  • Checkouts: Phil Taylor 40.48% – Vincent van der Voort 48.57%

Phil Taylor

 

 

Lees ook:PDC Billen knijpen met Raymond van Barneveld
Lees ook:BDO darts Eindelijk een bloedstollend spannende partij op Lakeside
Lees ook:PDC Van der Voort speelde beroerd maar staat wel in de tweede ronde
Lees ook:PDC De verschillen in de eerste halve finale zijn heel klein: Van Gerwen uitgeschakeld!
Lees ook:BDO darts Lisa Ashton wint damestitel op Lakeside

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>