PDC Billen knijpen met Raymond van Barneveld

Als je eenmaal tot aan de kwartfinale van een wereldkampioenschap bent gekomen, zijn er geen zwakke tegenstanders meer. Onze Haagse held – Raymond van Barneveld – ervoer dat in de kwartfinale van vrijdag 2 januari tegen Stephen Bunting. De regerend wereldkampioen van de BDO en een vijfvoudig wereldkampioen en winnaar van de Premier League. Een mooi affiche voor de tweede kwartfinale van de dag.

Tot aan de vijfde set ging de strijd volstrekt gelijk op: 2-2. In de laatste leg van de vijfde set zat het bij Barney even tegen. Hij miste 4 setdarts achter elkaar. En dan is het extra lullig als zijn tegenstander vervolgens wel een finish van 68 uitgooit. In sets staat het nu 2-3 voor Stephen Bunting. Nog niets aan de hand, maar er moet nu wel wat gebeuren. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. In de zesde set effende hij het foutje uit de set ervoor keurig weg.

Het blijvend spannend
Ook set zeven was weer een bloedstollende slijtageslag. Ook nu weer over het maximum aantal legs. Met een voortreffelijke checkout van 107 komt onze landgenoot op een 4-3 voorsprong in sets. Nog ééntje en dan is de halve finale een feit. Dat beide heren heel dicht bij elkaar liggen, illustreert het gemiddelde. Bij het begin van de achtste set:

  • Stephen Bunting: 99.34
  • Raymond van Barneveld: 98.66

Met strak spel wint Stephen Bunting de achtste set. Niet voor het eerst tijdens dit wereldkampioenschap komt het voor Raymond van Barneveld aan op een 9e en allesbeslissende set.

In de negende set zag onze landgenoot weer het licht. Net als tegen Adrian Lewis gaf Barney in de negende set vol gas en knalde met 3-0 in legs naar de eindstreep. 5-4 voor Raymond van Barneveld en door naar de halve finale.

We gaan ons opmaken voor een reprise van de halve finale uit de Premier League van 2014: de twee levende dartslegendes Phil Taylor en Raymond van Barneveld staan opnieuw tegenover elkaar. Ik verheug mij er nu al op.

Gemiddelden

  • Raymond van Barneveld: 98.37
  • Stephen Bunting: 98.36

Tijd voor een feestje bij de Barney Army in Ally Pally.

 

Lees ook:PDC Fast Vinnie heeft gevochten als een leeuw
Lees ook:PDC Emotie in Alexandra Palace bij het WK
Lees ook:PDC Ook Raymond van Barneveld naar de halve finale van het EK!
Lees ook:PDC Van Barneveld en Van Gerwen in kwartfinale Europees Kampioenschap. Phil Taylor uitgeschakeld
Lees ook:PDC De laatste hobbel op weg naar de finale van het wereldkampioenschap darts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>