PDC Maak niet de fout om Phil Taylor nu al af te schrijven

Voor ons Nederlandse dartsfans was het gisteren natuurlijk een geweldige avond. Eerst Raymond van Barneveld die Gary Anderson sneller dan het geluid terugstuurt en vervolgens Michael van Gerwen met een score van 7-0 tegen Phil Taylor. Een partij die in de geschiedenisboekjes van de sport terechtkomt. Nooit eerder in zijn imposante loopbaan werd Taylor zo bikkelhard afgedroogd. Maar, betekent dit nu het voortijdige einde van zijn carrière? Daar zou ik nog maar even niet van uitgaan.

We gaan terug naar 2008
Een seizoen dat redelijk kan worden vergeleken met dit kalenderjaar. In die tijd was Taylor nog echt onverslaanbaar. Zijn nederlaag tegen Wayne Mardle in de kwartfinale van het wereldkampioenschap kwam dan ook voor iedereen als een volslagen verrassing.

En met de Premier League van dat jaar begon het al niet veel beter.
Hij verloor drie van de eerste vier wedstrijden. De tien die volgden won hij allemaal en werd alsnog eerste in de eindrangschikking.

Michael is gisteravond weergaloos  begonnen, maar de prijzen liggen aan de finish in de O2 Arena in Londen op de finaleavond van donderdag 22 mei.

Maar in stilte hoop ik natuurlijk dat het volgende week in Bournemouth weer een geweldige avond wordt voor onze Hollandse toppers.

 

Lees ook:PDC De Premier League in Glasgow een bijzondere avond
Lees ook:PDC WK Darts Spannende kwartfinales
Lees ook:PDC Negende speelavond Premier League Darts: Cardiff
Lees ook:BDO Ted Hankey komt weer langzaam in vorm
Lees ook:PDC ‘s Werelds beste pijlengooiers in de halve finales van het PDC wereldkampioenschap darts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>