PDC Opnieuw een nederlaag voor Phil Taylor in de Premier League

foto: Lawrence Lustig/PDC

foto: Lawrence Lustig/PDC

Phil Taylor vertelde het iedereen die het maar wilde horen: in Belfast begint de victorie in de Premier League. De eerste overwinning van 2014 moest er komen ten laste van Peter Wright, verliezend finalist van het laatste WK. Bij wedstrijden in PDC-verband heeft Peter Wright nog niet eerder van Phil Taylor gewonnen. Tot vanavond! Weliswaar was het spel van ‘The Power weer beter dan vorige week in Bournemouth, maar ook nu ging de wedstrijd verloren. Het werd 7-4 voor Peter Wright.

Weer andere pijlen voor Peter Wright
Er zijn meer spelers die de Premier League gebruiken voor het uitproberen van ander materiaal.  Taylor heeft de meest drastische maatregel genomen: hij ging van Unicorn naar Target. Met zijn nieuwe materiaal heeft hij het genoegen van een klinkende overwinning in de Premier League nog niet mogen smaken.
Wright maakt het helemaal bont. Aanvankelijk ruilde hij zijn oude, slanke pijlen in voor ‘bommetjes’. Vanavond stond hij weer met zijn oude materiaal aan de start. Op zijn spel had dat geen enkele invloed.

Totdat de score 6-3 was voor Peter Wright, had Phil Taylor weinig echte kansen. In de tiende leg – Wright had al een gouden kans op een negen darter gemist – kwam Taylor terug  tot 6-3. Hierna miste Wright zijn eerste matchdarts (hij miste een score van 107). Daardoor kon Taylor alsnog terugkomen tot 6-4.  Hierna snelde Wright in de elfde leg alsnog  naar de eindstreep: 7-4. Zijn eerste overwinning op ‘the Power’ was een feit.

Gemiddelden:

  • Wright: 100.40
  • Taylor: 101.03

 

Peter Wright_Daily Mirror

Lees ook:Het zijn drukke dagen voor de top van de PDC
Lees ook:PDC Phil Taylor roept mij iets te nadrukkelijk ‘helemaal klaar’ te zijn voor de Premier League
Lees ook:PDC De ‘oude’ Phil Taylor is terug van weggeweest
Lees ook:PDC Gaat de opmars van Phil Taylor in de Premier League verder?
Lees ook:PDC Ook na ronde 3 blijft Mighty Mike ongeslagen in de Premier League

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>