PDC De stand van de Premier League na vier speelronden

Premier League na vier wekenAls we de balans opmaken na vier speelronden, zijn er een paar opvallende zaken waar te nemen.

Allereerst is daar natuurlijk de eerste plaats voor Peter Wright, een debutant in deze competitie. Ook de vierde plek voor Wes Newton mag er zijn. Enkele weken geleden leek het er nog op dat Wes linea recta afging op een vervroegd vertrek. Nu liggen de kaarten duidelijk anders.

Dat kan (nog) niet gezegd worden van Phil Taylor. Weliswaar heeft hij zijn eerste zege binnen, maar hij staat nog altijd betrekkelijk stevig op de voorlaatste plek in de rangschikking.  Of daar na volgende week (hij speelt dan tegen Gary Anderson) veel verandering in zal komen is de vraag. De Schot verkeert in een uitstekende vorm en zal er alles aan doen om Taylor zijn vijfde nederlaag te bezorgen.

Dit geeft dan ongetwijfeld weer voeding voor de geruchten dat Taylor binnenkort stopt met het spelen van wedstrijden, maar daar geloof ik niet in. Niet alleen is hij veel te eerzuchtig om zich op een dergelijke oneervolle manier een vertrek op te laten dringen, het kost hem ook heel veel geld. De uiterst lucratieve sponsordeal met Target Darts moet dan worden ontbonden. Die kans lijkt mij uiterst klein.

Het volledige programma voor de vijfde speelronde, die wordt afgewerkt in de Westpoint Arena van Exeter, ziet er als volgt uit:

Betway-premier-league-darts-

 

Lees ook:PDC De Premier League Darts gaat internationaal
Lees ook:PDC Gary Anderson klopt Wes Newton in Premier League #8
Lees ook:PDC Speelschema Premier League of Darts weken 6 tot en met 9
Lees ook:PDC Onverwachte nederlaag Van Barneveld op 2e speeldag Premier League
Lees ook:PDC Speelschema Premier League of Darts weken 2 tot en met 5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>