PDC Onverwachte nederlaag Van Barneveld op 2e speeldag Premier League

Barneveld_NewtonVan Barneveld speelde de eerste wedstrijd van de avond tegen Wes Newton. Mede op basis van de resultaten op de eerste avond was er  op gerekend dat onze landgenoot de wedstrijd eenvoudig zou  winnen. Het liep totaal anders.

Van de vorige week in topvorm spelende Van Barneveld was vanavond weinig tot niets over. Vanaf de eerste pijl verliep de wedstrijd uiterst moeizaam. Toch kwam hij tweemaal goed op voorsprong: 1-3 en 3-5. Maar beide keren gaf hij de voorsprong weer evensnel uit handen. Daar was hij voor een belangrijk deel  zelf debet aan. Teveel slordig gegooide pijlen zorgden ervoor dat Raymond op cruciale momenten zijn finishes miste.
Newton kon op die manier vanaf de stand 3-5 in zijn nadeel vier legs op rij winnen. Daarmee was het pleit beslecht en de wedstrijd voorbij.

In een interview met RTL7 darts had Van Barneveld geen plausibele verklaring voor het vertoonde spel, anders dan drukte, veel gespeeld, veel gereisd en dat alles in korte tijd. Daar zou een professional van zijn kaliber en statuur voor mijn gevoel gewoon tegen moeten kunnen, maar goed.

Gemiddelden:

  • Newton: 91.36
  • Van Barneveld: 89.69

 

Lees ook:PDC Phil Taylor vierde halvefinalist bij World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Voorbeschouwing Premier League #10 in Sheffield
Lees ook:PDC Mighty Mike gaat in de Premier League gewoon door … met winnen
Lees ook:PDC Het eerste gelijkspel in de Premier League 2015
Lees ook:PDC De stand van de Premier League na vier speelronden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>