PDC Simon Whitlock heeft de eerste punten binnen

We hebben  er de laatste dagen al meer over gezegd. Simon Whitlock komt weer langzaam in zijn gewone doen. De vorm komt terug. Vanavond was het eindelijk zover. Aanvankelijk zou hij tegen Wes Newton uitkomen, maar door ziekte haakt Newton voor een keer af, en neemt Thornton de honeurs waar.

Het was een wedstrijd van niveau, van hoog niveau zelfs. Een perfect percentage op de checkouts van 100% – zoals Whitlock vanavond realiseerde – heb ik nog niet vaak gezien. Zelfs niet bij de hele groten van de sport.

Simon Whitlock

Dat de heren elkaar in de wedstrijd weinig ontliepen, blijkt wel uit het scoreverloop vanaf het begin tot aan de 11e leg: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 3-4, 3-5 (hier had Thornton de kans om door te pakken, hij liet het voorbijgaan), 4-5, 5-5.
In de elfde leg stelt Whitlock zijn eerste wedstrijdpunt in deze competitie veilig door direct met 60 te finishen, als Thornton een opgelegde kans voor 121 mist.
In de beslissende 12e leg is Whitlock gewoon de sterkste. Het krachtsverschil vertaalt zich in een keurige overwinning van 7-5 voor de Australiër.  Als ik hem zo bezig zie, is dit zeker niet de laatste zege voor Whitlock in de Premier League van 2014.

Gemiddelden:

  • Thornton: 103.12
  • Whitlock: 99.53

Lees ook:PDC Simon Whitlock degradeert als eerste uit de Premier League 2014
Lees ook:PDC Programma Premier League vanavond in Exeter gewijzigd
Lees ook:PDC Lukt het Peter Wright om ook de achtste speeldag ongeslagen te blijven?
Lees ook:PDC Thornton en Newton delen de punten
Lees ook:PDC Gary Anderson klopt Wes Newton in Premier League #8

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>