PDC Simon Whitlock degradeert als eerste uit de Premier League 2014

Simon WhitlockAlle andere seizoenen speelde hij keurig uit, dit jaar is hij de eerste die kan vertrekken: Simon Whitlock. Ook gisteravond in Dublin was er geen sprake van enige significante  verbetering in zijn spel.  Scorend was het allemaal heel matig en zijn checkouts – normaal goed tot heel goed – konden hem niet redden.

Over het algemeen was zijn laatste optreden tegen Wes Newton geen hoogstaande vertoning. Gemiddelden die rond de vijfde leg tot onder de negentig daalden zijn daar het overtuigend bewijs van.

Dat deze partij de Australiër toch nog één wedstrijdpunt opleverde, had meer te maken met het eveneens matig presteren van Newton, dan met zijn eigen kwaliteit. Voor mijn gevoel is het nu beter dat The Wizard  aan zijn vorm gaat werken. Dat, in combinatie met goede resultaten in de rest van het seizoen, biedt hem meer dan voldoende kans om volgend seizoen sterker dan ooit terug te komen.

Gemiddelden:

  • Whitlock: 91.89
  • Newton: 92.82

Checkouts:

  • Whitlock: 38%
  • Newton: 46%

Lees ook:DARTS Bestaan er eigenlijk dartspostzegels?
Lees ook:PDC Thornton en Newton delen de punten
Lees ook:PDC Snelle overwinning Peter Wright tegen Simon Whitlock in Nottingham
Lees ook:PDC Van Gerwen wint met 7-1 van Newton #PL6
Lees ook:PDC Simon Whitlock heeft de eerste punten binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>