PDC Van Gerwen wint World Grand Prix 2014

Michael_van_Gerwen_DDM_2014Met een overwinning van 5-3 op James ‘the Machine’ Wade heeft Michael van Gerwen voor de tweede maal in zijn carriere de World Grand Prix in Dublin gewonnen. Net als in 2012 tegen Mervyn King keek Mighty Mike aanvankelijk tegen een achterstand aan. Een achterstand die hij met de grootste inspanning gelijk kon trekken. Na zes sets was de stand exact gelijk: 3-3. Wade kreeg daarbij als eerste een kans op voorsprong. Een kans die hij liet liggen.

Voor Michael was dit het sein voor de aanval. De beslissing viel in de achtste set. Ook hier miste Wade een mogelijkheid tot scoren. Hoewel Van Gerwen op het cruciale moment – één leg voor het einde –  drie openingsdubbels miste, repareerde hij de schade  met één van de vele ’180′ scores uit de partij. Hierna kreeg hij als eerste een matchdart op ‘dubbel-20′ (tops). Die eerste matchdart ging er direct in. Daarmee was de partij beslist en kon Mighty Mike 100,000 GBP op zijn bankrekening bijschrijven.

Met dit nieuwe succes heeft onze landgenoot de eerste plaats op de PDC Order of Merit (de belangrijkste wereldranglijst in het darts) zeer stevig in handen.

De cijfers:

  • Gemiddelden: 90.81 (MvG) – 89.26 (JW)
  • Checkouts: 43% (MvG) – 46% (JW)
  • Hoogste finish: 110 (MvG) – 141 (JW)

Voorprogramma
In het voorprogramma van de World Grand Prix werd de finale van de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay Final gehouden. In een strijd volgens ‘best of 11 legs’ won Daryl Gurney met 2-6 van Radek Szaganski.

Lees ook:PDC Phil Taylor in kwartfinale World Grand Prix uitgeschakeld door James Wade!
Lees ook:PDC Nieuwe kansen voor Phil Taylor op de UNIBET Masters
Lees ook:PDC Van Gerwen Europees Kampioen darts 2014
Lees ook:PDC Wie wint vanavond de finale van de World Grand Prix 2014?
Lees ook:PDC Michael van Gerwen verslaat Thornton en verstevigt zijn koppositie in de Premier League

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>