PDC WK Darts Michael met 6-0 naar de finale!

Ik had mij heel wat voorgesteld van de tweede halve finale van het WK Darts. Van Gerwen en Adrian Lewis. Dat wordt een toppartij, dacht ik, denkende aan de eerdere duels die de twee aan de ochie hebben uitgevochten. Een toppartij werd het, maar slechts van één man: Michael van Gerwen.  Vanaf de eerste pijlen van de eerste leg uit de eerste set ging de turbo erop en dat heeft Lewis geweten.

Hij, de man die niet gewend is om gedomineerd te worden in een partij, kreeg geen schijn van kans. Ging het in het begin van de partij nog redelijk, vanaf de tweede set begon Lewis dubbels te missen, terwijl Mighty Mike de ene na de andere topfinish naar binnen knalde. Geheel tegen de verwachting in werd het een ongelijke strijd. Van Gerwen pakt niet alleen alle kansen die hij zelf kreeg, hij strafte ook de schoonheidsfoutjes van Lewis meedogenloos af.

Speelde Lewis dan zo slecht? Nee, niet echt. Maar Van Gerwen was gewoon ettelijke klassen beter. Zijn gemiddelde lag de hele wedstrijd

tussen de 103 en de 105.  Top en de basis voor een bijna onwerkelijke overwinning: 6-0.

Woensdag 1 januari 2014 gaan we verder met de finale. ‘Onze’ Michael van Gerwen speelt dan tegen Peter Wright. Als Michael wereldkampioen wordt, is Phil Taylor zijn ‘eeuwige’ eerste plaats op de wereldranglijst van de PDC kwijt. Een leuke bijkomstigheid. Het wordt een mooi begin van 2014. Daar ga ik vanuit.

Lees ook:PDC Michael van Gerwen vanavond in de kwartfinale van het World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Fast Vinnie en Barney naar de kwartfinale
Lees ook:PDC Adrian Lewis haalt de finale van de UK open 2014
Lees ook:PDC Dutch Darts Masters 2014 – de finaleavond
Lees ook:PDC De ‘oude’ Phil Taylor is terug van weggeweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>