BDO darts Kan Stephen Bunting Lakeside winnen?

Stephen_BuntingMet zijn 28 jaar is Stephen Bunting – door sommigen vergeleken met Peter Griffin van Family Guide – toch al een veteraan op Lakeside. Dit jaar doet hij voor de zevende maal mee. Wanneer je kijkt naar het niveau en het talent van Bunting, dan zijn zijn prestaties op Lakeside in de voorafgaande zes edities waarin hij optrad niet echt om over naar huis te schrijven. Slechts eenmaal – in 2011 – haalde hij de kwartfinale om daar te verliezen van Dean Winstanley.

Dit jaar lijkt z’n deelname beter te verlopen; kon Jim Widmayer in de eerste ronde nog één set winnen, in de tweede ronde was Dave Prins volstrekt kansloos. Vanavond doet Rick Hofstra een poging de als eerste geplaatste Bunting van een verder vervolg van zijn toernooideelname te weerhouden. Met alle respect voor de prestaties van onze landgenoot in dit toernooi, lijkt dat een heilloze onderneming.

De vorm die Bunting op Lakeside etaleert roept associaties op met de manier waarop hij tijdens de laatste editie van de Winmau World Masters daar zijn_72143993_griffin_ap titel prolongeerde. Was hij pas de vierde darter in de geschiedenis die erin slaagde om daar zijn titel met succes te verdedigen, hij was de enige die deze prestatie leverde zonder ook maar één enkele set te verliezen. Hij lijkt dus in topvorm. Kan Bunting Lakeside winnen? Ja, dat kan. Of het ook gebeurt is iets anders: ik ga uit van een finale tussen Stephen Bunting en de ‘herboren’ Martin Adams en verheug mij er nu al op.

Een overgang naar de PDC?
In het afgelopen jaar heeft Bunting maar liefst 8 BDO- titels gewonnen. Mede daardoor wordt hij (opnieuw) in verband gebracht met de PDC, waar ze hem ongetwijfeld graag willen hebben. ‘Het is een mooie organisatie’, alus Bunting. ‘Maar nu wil ik Lakeside winnen. Ik ben dus niet bezig met mijn toekomst bij de BDO of de PDC, alleen winnen is nu belangrijk.’

Vriend en stadgenoot Dave Chisnall (Bunting en Chisnall wonen allebei in St. Helens) – in 2010 finalist op Lakeside – staat nu onder contract bij de PDC en maakt volgende maand zijn debuut in de Premier League. We wachten rustig af, maar ik zal niet verbaasd zijn als Stephen Bunting een van de volgende weken zijn overgang naar de PDC bekend maakt.

Lees ook:BDO Stephen Bunting gaat niet in op het aanbod van de PDC
Lees ook:BDO Isle of Man dartstitel voor Robbie Green
Lees ook:BDO WK Darts De plaatsingslijst voor Lakeside 2014
Lees ook:PDC De strijd om degradatie uit de Premier League 2014 dient zich aan
Lees ook:PDC Bunting: ‘meedoen met de wereldtop en mezelf kwalificeren voor de Premier League’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>