Helden Hoe is het toch met Paul Lim

Paul Lim was ooit de eerste darter die tijdens een live-uitzending van het officieuze wereldkampioenschap darts (toen bekend als de Embassy) een 9-darter gooide. Dat was op 9 januari 1990 tijdens een wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi tegen Jack McKenna, een darter uit Ierland.

Lim trok de aandacht van miljoenen tv-kijkers door – bij een 1-0 stand in sets – een perfecte leg te gooien. Hij gooide de 501 punten uit met de volgende scores: 180 – 180 – 141. De 180 ging steeds met 3 maal triple 20. De laatste 141 punten scoorde hij door de volgende combinatie: triple 20, triple 19 en dubbel 12.
Het knappe kunstje werd beloond met een cheque van 52,000 GBP (toen ongeveer 88.000 US$) en natuurlijk eeuwige roem. Want toen Lim 22 jaar na zijn topprestatie op Lakeside terugkeerde in Londen om mee te doen aan het PDC-wereldkampioenschap, werd hij ogenblikkelijk herkend door de duizenden dartsfans in de zaal.

Lim werkte in 1990 in Londen als chef-kok. Met het geld van de 9-darter is hij een eigen bedrijf begonnen, dat nu wordt geleid door zijnPaul_Lim zoon. Zelf is hij nog altijd professioneel actief in het darts – tegenwoordig hoofdzakelijk in het softtip, waar hij een van de hele groten is in de wereld. Hij staat eerste op de DartsLive wereldranglijst. Hij is ook nog steeds beperkt actief met onze variant van het darts, maar daarin is hij overvleugeld door de nieuwe talenten, zoals Adrian Lewis, Phil Taylor, Raymond van Barneveld en natuurlijk Michael van Gerwen.

Lees ook:BDO darts Het wordt echt weer tijd voor een ‘live’ 9-darter op Lakeside
Lees ook:Darts John Lowe vierde alweer het 30-jarig jubileum van zijn eerste ‘live’ 9-darter op televisie
Lees ook:Darts De grote onbekende op het podium: de mastercaller
Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:Darts Wat hebben cricket en darts eigenlijk met elkaar te maken?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>