Darts De grote onbekende op het podium: de mastercaller

Wanneer we – dartsfans onder elkaar – de grote toernooien volgen, dan herkennen de topspelers met betrekkelijk gemak. Iedereen kent Phil Taylor of Michael van Gerwen. Ook kleurrijke sterren uit het recente verleden, zoals Ted Hankey of Andy Fordham worden – na soms lange afwezigheid – direct weer in de armen gesloten.  Maar kennen we ook alle grote internationale scheidsrechters? Zoals bijvoorbeeld de pas 20-jarige Huw Ware?

Huw WareHuw Ware (afkomstig uit Barry in Wales) was pas 17 jaar, toen hij aan zijn stormachtige opmars in de rangen van (internationale) mastercallers begon. Toen hij 19 lentes jong was, maakte hij zijn debuut op Lakeside. Daarmee was (en is) hij met afstand de jongste scheidsrechter die ooit wedstrijden op een wereldkampioenschap heeft geleid. Tijdens het laatste BDO-wereldkampioenschap leidde hij het tweede deel van de finale tussen Stephen Bunting en Alan Norris.

Nu wacht hem de volgende uitdaging: hij is één van de mastercallers tijdens de BDO Daily Mirror World Trophy die tussen 4 en 9 februari aanstaande in Blackpool wordt gehouden.

Ondanks zijn inmiddels ‘gevorderde’ leeftijd van 20 jaar is de student Engels van de Universiteit van Cardiff nog steeds de jongste internationale dartsscheidsrechter ooit.

 

Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:Darts 25% van alle 9-darters op televisie gecalled door één scheidsrechter
Lees ook:Darts De onbekende wereldrecordhouder
Lees ook:Helden uit het verleden
Lees ook:Darts Is Michael van Gerwen eigenlijk de jongste wereldkampioen darts ooit?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>