PDC ‘Michael van Gerwen zal nog veel titels winnen, maar schrijf Phil Taylor niet af…’

Gevleugelde woorden van dartslegende Eric Bristow.

Desgevraagd geeft hij aan blij te zijn dat Van Gerwen de titel heeft gewonnen. ‘Die jongen heeft zo onwaarschijnlijk veel talent, die is gewoon gemaakt voor het winnen van grote kampioenschappen.’ Mooie bijkomstigheid is dat Van Gerwen pas de derde darter ooit is die de finale van het PDC-wereldkampioenschap met een gemiddelde van boven de 100 beslist. De enige twee anderen die dat ooit is gelukt zijn Raymond van Barneveld en Phil Taylor.

(foto: Daily Mirror)

‘Maar, maak je geen zorgen om Phil Taylor’, vervolgt hij het gesprek. ‘Hij had zijn twee slechtste wedstrijden van het jaar voor het WK bewaard. Tegen Szabo ging het al niet echt goed, maar tegen Michael Smith was het nog slechter. Ik doe overigens niets af aan de prestatie van Michael. Hij heeft verdiend en volkomen terecht gewonnen.’

Dat Michael de komende jaren nog veel meer grote toernooien zal winnen, is voor Bristow een uitgemaakte zaak. ‘Aan de top blijven wordt er – ook voor hem – niet eenvoudiger op. Maar ik weet zeker dat hij het kan.’

De concurrenten staan voor hem in de rij. De eerstvolgende wedstrijd waar Michael aan de start verschijnt, is het Duitse Open dat vanaf 31 januari aanstaande wordt gespeeld.

Lees ook:Helden uit het verleden
Lees ook:Darts De onbekende wereldrecordhouder
Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:BDO darts Is Martin Adams de laatste grote ster van de BDO?
Lees ook:Darts Sid Waddell, de enige ‘voice of darts’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>