PDC Barney moet aan het werk!

Met de finale van de Europese Tour van dit jaar én de World Grand Prix van volgende maand, wacht 5-voudig wereldkampioen Raymond van Barneveld een zware opgave. Op de PDC Order Of Merit van 2014 is hij intussen afgezakt naar de 16e plaats. De laatste plek om automatisch geplaatst te worden voor de grote tv-toernooien. Hij is op die in feite onverdiende 16e plek terecht gekomen door zijn vroege uitschakeling tijdens de twee selectietoernooien voor de finale van het PDC Players Championship.  Tegelijkertijd presteerden zijn belangrijkste concurrenten – Kim Huybrechts en Justin Pipe – wel goed op beide toernooien.

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Ik heb het al eerder aangegeven. Die 16e plek is eigenlijk een plaats waar Barney niet thuishoort. Kijk maar eens naar zijn resultaten:

  • winnaar Premier League 2014
  • winnaar World Cup 2014 (samen met Michael van Gerwen)
  • winnaar Grand Slam of Darts 2013 en 2014

Alleen het vervelende is dat het hier in alle gevallen om invitatietoernooien gaat. En invitatietoernooien tellen nu eenmaal niet mee voor het bepalen van de ranking in de Order of Merit.

‘Als je uit de top-16 valt, dan word je niet meer automatisch geplaatst voor de grote televisietoernooien. Dat moet ik proberen te voorkomen. Ik ga heel erg mijn best doen het komende weekend. Zorgen dat ik de concurrentie zo lang mogelijk voor kan blijven. Resultaat is uiteindelijk datgene waar het om gaat.’

Lees ook:PDC Terug naar Europa
Lees ook:PDC Belangrijke wijzigingen in de Wereldranglijst van de PDC
Lees ook:PDC Nederlanders doen het goed op de nieuwe Order of Merit
Lees ook:PDC Nu op weg naar de World Series of Darts
Lees ook:PDC Over vier weken is het alweer tijd voor het World Matchplay

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>