PDC Dartslegende Phil Taylor gaat op jacht naar zijn 17e wereldtitel

Nog even en dan is het alweer zo ver: het PDC-wereldkampioenschap darts in Alexandra Palace in Londen . Phil Taylor wil daar serieus gaan strijden voor zijn 17e wereldtitel. Een ongekend record. Maar of dat gaat lukken, is een ander verhaal.

(foro: Daily Telegraph)

(foro: Daily Telegraph)

The  Power is – ondanks zijn voor topsport gevorderde leeftijd – nog zo ambitieus als een jonge hond. Maar de concurrentie is enorm. Niet in de laatste plaats van de beide Nederlandse toppers, regerend wereldkampioen Michael van Gerwen en Premier League winnaar Raymond van Barneveld. En verder is Taylor aan de oche niet meer zo onaantastbaar als in het verleden. Dat heeft – behalve met zijn leeftijd – misschien ook wel te maken met alle andere zaken die zijn aandacht behoeven. Er is zojuist een nieuwe biografie verschenen die moet worden verkocht, zijn moeder Liz is dezer dagen in het ziekenhuis opgenomen en dan zijn er nog altijd die geruchten van een echtscheiding.

De tijden zijn veranderd
Voor de oud-wereldkampioen zijn de tijden veranderd. Zijn allereerste hoofdprijs die hij met darts won, was 500 GBP. Contant uitbetaald in briefjes van 50 GBP. In die tijd had hij geld in die coupure nog nooit in zijn portemonnee gehad. (The Power was straatarm toen hij met geleend geld aan zijn glanzende carriere in het darts begon.) Tegenwoordig is hij een rijk man. Allemaal dankzij het darts.

In de sport is hij zowel geliefd als gehaat. Gevraagd naar de namen van zijn grootste concurrenten voor de wereldtitel noemt hij direct de namen van Michael van Gerwen en Gary Anderson. Maar hij verwacht dat zijn record van het aantal gewonnen wereldtitels niet meer zal worden verbeterd.

Lees ook:Darts Is Michael van Gerwen eigenlijk de jongste wereldkampioen darts ooit?
Lees ook:PDC Keith Deller meerdere wereldrecords in het darts
Lees ook:PDC Ook Phil Taylor lijkt toch weer op weg naar de play-offs van de Premier League Darts
Lees ook:Darts De onbekende wereldrecordhouder
Lees ook:BDO darts Is Martin Adams de laatste grote ster van de BDO?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>