PDC Taylor leidt zijn vierde nederlaag in de Premier League

Taylor-7-2-14Vanavond in Exeter moest het gaan gebeuren: de wederopstanding van de ‘oude’ Phil Taylor in de Premier League. Als kop-van-jut diende zijn tegenstander Gary Anderson, de vliegende Schot.

En ik moet toegeven, de eerste legs van de wedstrijd lieten een verrassend goed en ontspannen spelende Taylor zien. Goed, het ging nog niet allemaal perfect, maar de weg naar boven was – zeker ten opzichte van de eerste drie weken – zeer zeker ingezet. Maar toen…

Afzwaaiers en missers
Bij de stand 3-2 voor Anderson gebeurde er iets merkwaardigs met Taylor. Hij begon dubbels  - die er een jaar geleden gewoon 100 van de 100 keer in gingen – plotsklaps en op een onverklaarbare manier te missen. Omdat ook Gary Anderson niet echt in een sprankelende vorm stak, werd het geen kwalitatief hoogstaande, maar wel een heel spannende wedstrijd.

Op het moment dat het in de wedstrijd 5-4 voor Anderson staat, stelt hij met winst in de 10e leg keurig het eerste wedstrijdpunt veilig: 6-4. Maar het idee dat ook de vierde partij in een gelijkspel zou eindigen, kan direct in de koelkast. Weliswaar komt het ook nu weer tot een beslissende 12e leg, maar het wordt geen gelijkspel. Anderson krijgt in deze leg één kans op een finish die hij vervolgens ook direct verzilvert: 7-5 voor Anderson en de vierde nederlaag voor The Power is een feit.

Op dit moment is Phil Taylor verre van onaantastbaar. Een gemiddelde van 99.91 is voor Taylor redelijk, maar niet echt sterk. Zijn percentage op de checkouts was 27.78%. Ten opzichte van vorige week – met alle respect – een blamage.

 

Lees ook:PDC Het eerste gelijkspel in de Premier League 2015
Lees ook:PDC Taylor nog lang niet de oude, maar wint wel van Chisnall #PL6
Lees ook:PDC De grootste concurrent van Michael van Gerwen is niet Phil Taylor
Lees ook:PDC De Premier League of Darts komt naar Nottingham
Lees ook:PDC Voorbeschouwing ‘Judgement Night’ in de Premier League Darts 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>