PDC Michael van Gerwen klopt Gary Anderson in Leeds: 7-5

Het was gezellig druk in Leeds toen de twee sterkste spelers van het professionele circuit van dit moment aan hun wedstrijd begonnen. Premier League Leeds Lange tijd ging de partij volledig gelijk op en lagen ook de gemiddeldes zo dicht bij elkaar, dat er slechts sprake was van fractionele verschillen.
Helemaal passend binnen de voorgeschiedenis van dit seizoen. In de wedstrijd is er sprake van een gelijke stand: 4-4.  Op dit moment in de wedstrijd krijgt Anderson voor het eerst moeite met het draconische tempo dat Michael van Gerwen hem oplegt.  Hij begint dubbels te missen.

Dit was het sein voor Mighty Mike om er nog een schepje bovenop te doen. Via 5-5 forceerde hij de eerste break in de wedstrijd om er vervolgens nog een tweede aan vast te plakken. 7-5, klus geklaard, game over. Een 11-darter en drie checkouts boven de 100 waren Anderson te veel. Dit ijzersterke slot bezorgde Van Gerwen z’n vijfde zege in het toernooi.

In de Engelse media gaf onze landgenoot na de wedstrijd aan ‘tevreden’ te zijn met zijn spel en met het resultaat. Het spelen voor het massaal opgekomen publiek – er waren maar liefst 11.000 (!) toeschouwers – maakte het geheel extra plezierig.

Gemiddelden:

  • Anderson: 99.02
  • Van Gerwen: 102.3

Checkouts:

  • Anderson: 62,5%
  • Van Gerwen: 43,75%
(foto: Lawrence Lustig/PDC)

(foto: Lawrence Lustig/PDC)

Lees ook:PDC Een herboren Anderson verslaat Chisnall in Glasgow
Lees ook:PDC Taylor leidt zijn vierde nederlaag in de Premier League
Lees ook:PDC Gary Anderson slordig naar de halve finale van het wereldkampioenschap
Lees ook:PDC Werd het toch nog bijna spannend aan het einde van de derde dag
Lees ook:PDC Geen verrassingen tijdens World Matchplay 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>