PDC Een herboren Anderson verslaat Chisnall in Glasgow

Afgelopen weekend won Gary Anderson het vijfde kwalificatietoernooi voor het UK Open 2014.  Deze winst zorgde ervoor dat er vanavond een herboren Anderson in Glasgow aantrad tegen Dave Chisnall. De ruim 10.000 dolenthousiaste toeschouwers zagen hem in rap tempo – en met een gemiddelde van maar liefst 108.22! – winnen van Dave Chisnall: 5-7.

Gary Anderson_2

Anderson begon de wedstrijd met 180; het publiek zette spontaan het Schotse volkslied in. Toch won Chisnall de eerste leg. Anderson maakte in de tweede leg gelijk. Hierna ontwikkelde zich een goede partij, waarbij beide darters voor hun checkouts de bullseye zochten.
Bij de derde poging was het raak. Anderson flikte het kunstje. Voor het eerst in dit seizoen van de Premier League was er sprake van de hoogst mogelijke finish: 170! Ondanks dat het hier slechts het houden van de eigen leg betrof, was Chisnall toch (een beetje) aangeslagen. Van 3-2 wist Anderson de score om te buigen naar 3-5.

Het bleef echter bloedstollend spannend; ook hier viel de beslissing pas in de 12e leg. Nadat Chisnall had gemist op 132, pakte Anderson direct de kans om met dubbel-20 de wedstrijd te beslissen. Daarmee pakte hij zijn tweede overwinning van dit seizoen.

Gemiddelden:

  • Chisnall: 103.19
  • Anderson: 108.22

Checkouts:

  • Chisnall: 45%
  • Anderson: 70%

Lees ook:PDC Michael van Gerwen klopt Gary Anderson in Leeds: 7-5
Lees ook:PDC Van Gerwen verslaat Chisnall in kwartfinale World Matchplay 2014
Lees ook:PDC Gary Anderson op weg naar de play-offs van de Premier Leagus Darts 2014
Lees ook:PDC Simon Whitlock degradeert als eerste uit de Premier League 2014
Lees ook:BDO darts Martin Adams draait warm op Lakeside ten koste van Tony O’Shea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>