PDC ‘Als Peter Wright de clown wil uithangen, moet-ie in het circus gaan staan…’

Peter-Wright-2945328Daags na zijn zege op Peter Wright in de achtste ronde van de Premier League Darts kan wereldkampioen Michael van Gerwen er nog steeds kwaad om worden.
De merkwaardige manier waarop zijn tegenstander het nodig vond om het publiek nadrukkelijk bij zijn spel te betrekken en zo Mighty Mike uit zijn spel te halen.

‘Met dit gedrag geeft hij alleen maar blijk van een gebrek aan respect. En het is zeldzaam onsportief’, aldus Van Gerwen. De wereldkampioen gaat verder: ‘wij zijn professionals en hebben dit soort fratsen niet nodig. Heb je Adrian Lewis of Phil Taylor zich wel eens zo zien gedragen? Dacht het niet!’

Ondanks de gespannen sfeer en kwetsende opmerkingen over en weer, werd het wel een geweldige wedstrijd.
Een partij waarin Van Gerwen aanvankelijk tot 6-2 uitliep, Wright tot 6-5 terugkwam en onze landgenoot de partij uiteindelijk met 7-5 in zijn voordeel besliste.

Gemakkelijke wedstrijden zijn er niet in de Premier League, zegt Van Gerwen. Dit seizoen zeker niet. Ik heb er dus keihard voor moeten werken.  We staan nu wel 1e en 2e in de rangschikking, maar toch denk ik dat er andere spelers meedoen die gevaarlijker voor mij zijn.

Maar goed, we gaan gewoon lekker verder. Volgende week in Cardiff speel ik tegen Simon Whitlock. Omdat Simon dan vrijuit kan spelen [ hij is al gedegradeerd] wordt het vast en zeker een geweldige wedstrijd. Ik kijk er nu al naar uit.

 

Lees ook:PDC De Premier League in Glasgow een bijzondere avond
Lees ook:PDC Darts James Wade ernstig teleurgesteld over besluit Premier League
Lees ook:PDC Grote wedkantoren tippen Michael van Gerwen als winnaar tegen Phil Taylor
Lees ook:PDC Zeven keer 180 was niet genoeg. Chisnall verliest van Taylor in de Premier League
Lees ook:PDC Veldslag aan de oche in Edinburgh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>