PDC Michael Smith leeftijdsgenoot van Michael van Gerwen en ook een groot talent

Een paar weken terug hoorden dartsfans buiten het Verenigd Koninkrijk voor het eerst zijn naam in breder verband: Michael Smith, 23 jaar jong en – tot veler verrassing – de ‘bedwinger’ van Phil Taylor tijdens het laatste wereldkampioenschap.

Anders dan Michael van Gerwen, die zo ongeveer met darts in zijn handen werd geboren, is Michael Smith een redelijke laatbloeier in deze sport. Hij was al 15 jaar toen hij uberhaupt voor het eerst dartpijlen in handen had. Mogelijk was het zelfs nooit gebeurd, maar hij was herstellende van een gebroken heup en zocht een methode om de verveling te bestrijden. Die vond hij met de dartpijlen van zijn vader.

Michael Smith

Het trainen is geen lolletje meer, maar een bloedserieuze aangelegenheid die iedere dag ongeveer vijf uur aan tijd in beslag neemt. Sinds de zege op Phil Taylor weet hij voor zichzelf dat hij ‘iedereen’ van hoog tot laag kan verslaan. Wat hij voor zijn eigen gevoel nog mist, is consistentie in zijn prestaties. De ene dag is top, de dag erna verlies ik van een tegenstander die ik normaal met één hand op mijn rug nog zou kloppen.

De conclusie dat Michael Smith een enorm dartstalent is, ligt voor de hand. Wat hij met dit talent gaat doen, zal de toekomst uitwijzen.

 

 

Lees ook:PDC Gary Anderson op weg naar de play-offs van de Premier Leagus Darts 2014
Lees ook:BDO darts Letland aan de start op Lakeside!
Lees ook:PDC Vissen voor het goede doel
Lees ook:PDC Target darts doet een greep naar de macht
Lees ook:PDC Michael Smith wint European Darts Trophy 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>